Docenten

dr. Jac Christis

Jac Christis is Associate Professor van systeemtheorie aan de Nijmegen School of Management van de Radboud Universiteit Nijmegen sinds 1998. Hij promoveerde (cum laude) in de sociale en politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam in 1998, gebaseerd op een conceptuele, theoretische en methodologische onderzoek naar stress. Zijn onderzoeksinteresses omvatten systeemtheorie, stress en organisatieontwerpen.

http://www.ru.nl/bedrijfskunde/koppeling/christis_j_h_p/

dr. Joost van der Gulden

Joost van der Gulden is hoofd van de SGBO. Joost is zeer nauw betrokken bij de NAAW en hij heeft een duidelijke visie over hoe de SGBO aan alle verwachtingen probeert te voldoen, nu en in de toekomst. Als gastdocent van de NAAW, klant en partner is Joost een zeer gewaardeerde collega.

Joost werkt daarnaast twee dagen per week als bedrijfsarts voor medewerkers van de Radboud Universiteit. De andere dagen is hij docent en onderzoeker bij het UMC St Radboud.

http://www.umcn.nl/Onderwijs/opleidingsaanbod/Pages/Vervolgopleidingtotbedrijfsarts.aspx

dr. Paul Kloosterboer

Paul Kloosterboer is een enthousiaste docent met diepgang. Hij heeft diverse boeken en artikelen over veranderen geschreven. Zo laat hij zijn passie voor organisaties en verandervraagstukken zien tijdens het doceren. Op 7 juli 2011 promoveerde dr. Paul Kloosterboer met zijn proefschrift Expeditie naar Waarde, strategie ontdekken met professionals. Zijn nieuwste boek (2015) is “Adviseren vanuit het geheel”

http://paulkloosterboer.com

drs. Mieke Voogd

Mieke Voogd is zelfstandig coach, supervisor en teambegeleider. Zij is tevens programmaleider van de opleiding Begeleidingskunde; supervisie en coaching van de Hanzehogeschool in Groningen. Begin 2020 publiceerde ze samen met haar zakelijk partner Joris Brenninkmeijer het boek De juiste vraag, over de kunst van het vragen stellen in coachende gesprekken. Haar favoriete vraag is ‘zou je dat ook anders kunnen zien?’

www.bureaubegeleidingskunst.nl

Renate Werkman

dr. Renate Werkman

Renate Werkman is organisatie psycholoog en veranderkundige. Ze is gepromoveerd aan de afdeling Politicologie van de Universiteit van Amsterdam. Ze doet onderzoek op het snijvlak van werkprocessen, verandering en gedrag en doceert daar regelmatig over. Daarnaast adviseert ze bij en begeleidt ze organisatieveranderingen en groepen mensen om belemmerende patronen te leren herkennen en doorbreken.

Renate is eveneens een bevlogen schrijfster. Ze combineert haar ervaring en onderzoek door nieuwe inzichten te bieden in het dynamische veld van gedrag, cultuur en verandermanagement.

http://www.onderzoekenadvies.org

Walter Zwaard gastdocent NAAW

dr. Walter Zwaard

Dr. Walter Zwaard is zelfstandig publicist, docent, spreker en columnist. Hij heeft een uiterst nuchtere kijk op veiligheid en neemt geen blad voor de mond bij het bespreken van zijn waarnemingen. Bovendien heeft hij – zoals hij zelf zegt – een stal vol stokpaarden.

Hij is eveneens auteur van vele boeken over arbeidsveiligheid en over risico in het algemeen. Met zijn relativerende kijk op zaken is hij voor velen een kompas in de complexe wereld van het risicomanagement.