Masterclass Job Demands-Resources 

Spreker: Arnold Bakker 

Niets zo Praktisch als Job Demands–Resources Theorie 

Gedurende de afgelopen 20 jaar is er steeds meer bekend geworden over de oorzaken van burnout en haar tegenhanger bevlogenheid. Nederland loopt voorop wanneer het gaat om wetenschappelijke kennis op het gebied van gezonde werkomgevingen en job design. De Job Demands–Resources (JD-R) theorie speelt hierin een belangrijke rol. Volgens deze theorie is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen de taakeisen waaraan medewerkers worden blootgesteld en de hulpbronnen die daar tegenover staan.

In deze innovatieve ééndaagse masterclass gaat Arnold Bakker in op de nieuwste theoretische ontwikkelingen. Wat kunnen managers en leidinggevenden doen om de werkomgeving te verbeteren, burnout tegen te gaan en bevlogenheid te bevorderen? Hoe kunnen medewerkers via een proces van job crafting, sterke kanten gebruik en playful work design hun baan en werktaken optimaliseren?

Professionals op het gebied van arbeid en organisatie maken kennis met de laatste stand van de wetenschap, en gaan aan de slag met het nieuwe concept van co-werkdesign. Deelnemers krijgen inzicht in creatieve JD-R interventies die kunnen worden ingezet om mensen in organisaties beter te laten functioneren.

Voor wie

Deze masterclass is geschikt voor mensen die de JDR-methode al gebruiken/toepassen, maar nog meer verdieping willen.

Je wilt ervaringen en bevindingen uitwisselen en nog meer rendement halen uit je interventies. Je bent een ervaren adviseur, A&O deskundige, A&O psycholoog of HR-specialist.

Uw trainers & experts

  • Prof.dr Arnold Bakker is hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en president van de European Association of Work and Organizational Psychology.
  • Drs. Harry Tweehuysen is A&O-deskundige, adviseert organisaties en doet onderzoek naar werk en gedrag. Daarnaast is hij kerndocent bij de NAAW. 

De volgende onderwerpen komen aan bod: 

  • De JD-R-theorie
  • JD-R in de praktijk: lessons learned
  • Ontwikkeling eigen JDR interventie
  • Lunch & Walk: frisse break en ontmoeting
  • Uitwerking nieuw JDR concept – samenwerking in teams
  • Pitchen van concepten en leren van elkaar – reflectie

Programma 

Datum: maandag 3 april 2023
Tijd aanvang: 10.00 uur 
Tijd einde: 16.00 uur

Locatie

Vergader- en Conferentiecentrum Soeterbeeck
Elleboogstraat 2
5352 LP Deursen-Dennenburg (Ravenstein)
T: 024-36 15 999

Prijs

De investering voor deze masterclass is € 500,- inclusief lunch

Foto Arnold Bakker

Professor Arnold Bakker

Harry Tweehuysen

Harry Tweehuysen

Inschrijven Masterclass JDR

Wees er snel bij, want VOL = VOL.

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN